Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwbouw Experience Center

Petten, NL

Aan de noordzijde van het kustdorp Petten in het glooiende duinlandschap ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten BV getransformeerd tot Leisure & Business Resort Corfwater met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen en een hotelaccommodatie. Ten noorden van de nieuwe appartementen naast de bestaande betonnen bunker komt het Experience Center. De appartementen, het hotel en het Experience Center worden door 9graden architectuur ontworpen en vormen samen drie belangrijke ankerpunten in het duinlandschap. Ze gaan een relatie met elkaar aan door middel van materialisatie en vormgeving.

Op avontuur in het Experience Center

Het ontwerp van de nieuwbouw combineert een interactief bezoekerscentrum met hoogwaardige horeca en een uitkijktoren. Een bezoek aan het gebouw begint via een interessante route door het gebouw. Op weg naar de kelder kan de bezoeker een blik werpen op de betonnen bunker die daar ligt sinds WOII. In de kelder is een informatieve tentoonstelling te bewonderen over de medische kernreactor van Petten. Vervolgens kan de bezoeker de indrukwekkende trap nemen naar de uitkijktoren van waaruit het strand, het dorp Petten en de kernreactor verderop te aanschouwen zijn. Aansluitend aan het bezoek kan men genieten van een lekkere lunch of diner in het restaurant.

Expressieve vormentaal

De expressieve vormentaal en materialisatie van het Experience Center sluiten aan bij de naastliggende appartementen en hotel Corfwater. Het dak is bekleed met dezelfde robuuste dakpannen en de transparante gevels worden bekleed met Accoya lamellen en kozijnen. De sculpturale toren maakt van het gebouw een echte eyecatcher en lokt bezoekers naar deze publieksfunctie. De toren krijgt dakpannen in een Braziliaans verband, waardoor men als bezoeker naar buiten kan kijken en een glimp krijgt van het prachtige uitzicht wat hem of haar boven te wachten staat.

Oud en nieuw

De nieuwbouw wordt met respect voor het verleden rondom de bestaande bunker gebouwd. Door het nieuwe landschappelijk aangelegde amfitheater versmelt het gebouw met het duinlandschap en biedt het gebouw een podium aan de bestaande bunker. In de bunker komt een kiosk en op de bunker kan men straks genieten van een kopje thee of koffie. Het ensemble bestaande uit het Experience Center, de uitkijktoren, de bunker en het amfitheater zorgt over een paar jaar voor een bruisende omgeving op het resort.

Nieuwbouw hotel Corfwater

Nieuwbouw hotel Corfwater

Nieuwbouw hotel Corfwater

Nieuwbouw appartementen Strandweg

Nieuwbouw appartementen Strandweg

Nieuwbouw appartementen Strandweg

Status: In ontwerp, 2011–2024
Locatie: Petten, NL
Opdrachtgever: Het Nieuwe Strand Petten BV
Vloeroppervlak: ca. 1.250 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen