Spring naar hoofd-inhoud

9graden gepubliceerd in erziehungsKUNST

In het Duitse tijdsschrift ErziehungsKUNST zijn afgelopen maand twee artikelen verschenen van Lars Frerichs en Yaike Dunselman.

Lars biedt een interessant perspectief op de geschiedenis van de vrijeschoolarchitectuur van de afgelopen honderd jaar. De karakteristieke vrijescholen uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw zijn, vooral in Duitsland, heel herkenbaar in hun verschijningsvorm. En dat terwijl Rudolf Steiner zelf geen enkele vrijeschool heeft ontworpen of gebouwd. Lars blikt terug op hoe verschillende architecten de afgelopen decennia een eigen vormentaal ontwikkelden voor vrijeschoolarchitectuur.

Het tijdschrift spreekt in een interview met Yaike Dunselman en Pieter van der Ree over het ontwerp- en bouwproces van onderwijsgebouwen. Daarbij gaan ze in op de vraag hoe je als architect samen met de gebruikers een passend antwoord kan geven op onderwijsontwikkelingen. Hoe kom je tot een ontwerp dat bij de specifieke school past? Welke uitdagingen zijn er in een dergelijk proces? En welke lessen kunnen we trekken uit de ervaringen van beide architecten?

Lees de hele artikelen van Lars en Yaike op ErziehungsKUNST.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen