Spring naar hoofd-inhoud

9graden architectuur is een ambitieus architectenbureau met vestigingen in Amersfoort/NL en Oldenburg/DE. Wij vertegenwoordigen een organisch functionele, ecologische en moderne architectuur waarin de gezondheid van de mens centraal staat. Ecologisch bouwen is voor ons een vanzelfsprekendheid. Een gebouw dat positief op de levenskrachten van de mens werkt, is een investering die in menselijk, ecologisch en economisch opzicht zinvol en eigentijds is.

 

Vormgevingsproces

Ons doel is om in alle opzichten een menselijke architectuur te scheppen. Daarbij willen we zowel de fysieke als de gevoelsmatige en geestelijke aspecten van de mens in het vormgevingsproces betrekken. De samenhang tussen deze aspecten vormt het fundament voor een organische functionele architectuur. Wij zien het als een uitdaging om in bestaande stedenbouwkundige en landschappelijke structuren op een eigentijdse wijze met respect voor het verleden gebouwen te integreren, om bestaande kwaliteiten verder te ontwikkelen en deze met nieuwe ideeën te versterken.

 

De gezondheid van de mens staat centraal in ons ontwerpproces.

Milieu- en mensbewust ontwerpen

De vraag naar duurzame en ecologische aspecten van het bouwen is voor ons een vanzelfsprekendheid. In ons materiaalgebruik passen we zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde materialen toe die hergebruikt of herbruikbaar zijn. Bij de specifieke materiaalkeuze wordt gelet op stijlvolle, eigentijdse en duurzame aspecten. Bij duurzaamheid gaat het om de levensduur van een gebouw, niets is zo vervuilend als iedere dertig jaar te moeten slopen en bouwen. Al te vaak gaat het bij duurzaamheid om de materiële aspecten van het bouwwerk. Zou het echter niet ook om de immateriële aspecten moeten gaan, om de ‘hechting’ aan de schoonheid van het object. Laat de mens zich verbinden met zijn omgeving, zodat het vanzelfsprekend wordt dat we ervaren: ‘dit is de wereld waarin ik leef, die ik verzorg, waar ik verantwoording voor neem!

 

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen