Spring naar hoofd-inhoud

9graden over Holz4Health

Afgelopen maand gaven Yaike Dunselman en Hannah Wessels van 9graden architectuur allebei een lezing over het project Holz4Health. Yaike sprak als afsluitende spreker op het VHQ Holzbau Forum in Baden (Zwitserland) over de ontwerpuitgangspunten van het ontwerp voor de kliniek Arlesheim (H4H). Hannah mocht een masterclass “milieuvriendelijk bouwen met riet en hout” geven tijdens het symposium Building the Future aan het Windesheim in Zwolle.

Tijdens het Holzbau Forum stonden de maatschappelijke en klimatologische veranderingen en -uitdagingen voor de architectuur en houtindustrie centraal. Uitdagingen die aanzetten tot fundamentele veranderingen in de bouwwereld. Op een dag waarop vooral werd gedebatteerd over materiele aspecten van het bouwen, besloot Yaike zijn betoog met het belang voor de immateriële aspecten van duurzaam bouwen. Hij pleit voor een bewustzijn voor de wetmatigheden die ten grondslag liggen aan het leven, aan gezondheid en schoonheid. Voor een dieper begrip voor deze fenomenen, voor het wezen aarde, en met een houding waarin niet de mogelijkheden maar de vaardigheden centraal staan!

Tijdens het symposium Building the Future aan het Windesheim stond het thema “oogsten en zaaien, op weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw” centraal. De middag stond in het teken van biobased oplossingen voor toekomstbestendige en klimaatpositieve gebouwen. Hannah nam de deelnemers mee naar het ontwerp van Woonhuis Lichtenberg in Amersfoort en de kliniek Arlesheim. Bij deze projecten spelen gezonde biobased materialen een centrale rol. Aan de hand van tekeningen, foto’s en details ging ze in gesprek over de voordelen, aandachtspunten en uitdagingen van de milieuvriendelijke materialen hout en riet.

De masterclass is terug te kijken via:
https://www.youtube.com/watch?v=4TichYhmSGw

 

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen