Spring naar hoofd-inhoud

Artemis is opgeleverd!

De nieuwbouw van woonzorgboerderij Artemis is opgeleverd! De bouw van de woonzorgboerderij is daarmee tot een succesvol eind gekomen.

De zorgboerderij is één van de buitenlocaties van de Raphaëlstichting. De nieuwbouw zal een warm huis zijn voor 18 bewoners. Naast begeleid wonen kunnen de bewoners op de locatie werken in de moestuin, in de aangrenzende houtwerkplaats of samen met de aanwezige boerderijdieren.

Het ontwerp voor de nieuwbouw doet recht aan de vormgeving van de bestaande stolpboerderij en is geïnspireerd op oorspronkelijke elementen zoals het houten vakwerk. De architectonische massa heeft een duidelijk hoofd- en bijgebouw die op een aangename wijze het plein omsluiten.  De bestaande elementen zijn vertaald naar een eigentijds ontwerp dat zich zorgvuldig voegt in de oorspronkelijke bebouwing langs de IJsselmeerdijk.

Het hoofd- en bijgebouw hebben dezelfde materialisatie en smelten daardoor tot een eenheid samen. Robuuste zwarte dakpannen op het dak en op delen van de gevels geven het gebouw zijn kenmerkende dynamische vorm. In de gevel gaan deze dakpannen een spel aan met de eveneens robuuste Accoya® houten vakwerk lijsten. Het houten vakwerk is ingevuld met Accoya® kozijnen en zwarte verticale geveldelen. Op de plek waar het gebouw het plein omarmt, is het gehuld in verticale Accoya® delen en lamellen. De lamellen werken als natuurlijke zonwering en versterken de verticale bewegingen van het gebouw.

We hebben met plezier aan dit ontwerp gewerkt en we wensen de bewoners van de woonzorgboerderij in Warder heel veel woonplezier.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen