Spring naar hoofd-inhoud

Fotografie: Johanna Gnoss

Dag van de Architectuur

Op zondag 30 juni 2024 vindt in Duitsland weer de Dag van de Architectuur plaats. In totaal zullen er in Nedersaksen en Bremen op 56 verschillende locaties 108 objecten toegankelijk zijn voor architectuurliefhebbers.

De eengezinswoning aan de Bürgerbuschweg 132 in Oldenburg, ontworpen door 9graden architectuur, doet mee aan deze open dag. We zijn verheugd dat de bewoners hun huis die dag openen voor het publiek. Er zijn rondleidingen om 11:00, 12:30 en 14:00. 

De omgeving rondom de eengezinswoning bestaat uit enkellaagse huizen met schilddaken uit de jaren zeventig en tachtig. De bescheiden en introverte uitstraling van de naastgelegen huizen is in ons ontwerp geïntegreerd, maar getransformeerd tot een verrassend individueel huis dat zich opent naar de royale groene binnentuin. De binnentuin vormt het hart van de woning. Het metselwerk en het pannendak lopen in elkaar over door hun uniforme kleur. Het dak is bedekt met mossedum en wordt gebruikt voor pv-panelen. 

@studio_verkannt is verantwoordelijk voor het uitvoeringsontwerp
Hyco Verhaagen GmbH is verantwoordelijk voor de landschapsarchitectuur

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen