Spring naar hoofd-inhoud

Hannah Wessels op collegetour

Op maandag 20 maart wordt op het Windesheim in Zwolle het Symposium Building the Future georganiseerd. Het thema van dit jaar is “oogsten en zaaien, op weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw”. Hannah Wessels van 9graden architectuur is gevraagd om een masterclass te geven over milieuvriendelijk bouwen met hout en riet.

Tijdens de masterclass neemt 9graden architectuur je mee in het ontwerp van Woonhuis Lichtenberg in Amersfoort en Kliniek Arlesheim in Zwitserland. Woonhuis Lichtenberg heeft meerdere prijzen gewonnen voor o.a. Rietgedekt Pand van het jaar 2021 en de Nationale Houtbouwprijs 2022. De sculpturale bouwmassa is gehuld in het natuurlijke materiaal riet. In het ontwerp wordt een strakke eigentijdse architectuur bekroond met traditioneel vakmanschap. De Kliniek Arlesheim wordt gebouwd met massieve houten gevels en vloeren van Holz100. In dit bouwsysteem verbinden houten deuvels de houten lagen, zonder toevoeging van lijm of andere chemicaliën. Vanwege deze gezonde, duurzame, milieubewuste en esthetische eigenschappen is bewust gekozen voor Holz100 als hoofdbestanddeel. Aan de hand van foto’s en details gaan we samen met de deelnemers van de masterclass in gesprek over de voordelen, aandachtspunten en uitdagingen van de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen riet en hout.

Meer informatie over het symposium vind je op https://www.windesheim.nl/agenda/2023/maart/symposium-building-the-future. Daar kun je je ook aanmelden voor de interessante middag!

 

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen