Spring naar hoofd-inhoud

IKC Rijnvliet genomineerd voor Rietveldprijs 2022

De jury van de Rietveldprijs 2022, onder leiding van architect Janneke Bierman, heeft de genomineerden bekendgemaakt. Vijf projecten uit de afgelopen twee jaar maken kans op de Rietveldprijs, waaronder het door 9graden architectuur ontworpen IKC Rijnvliet.

De Rietveldprijs is de Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. De lijst bevat vijf zeer diverse projecten in Utrecht: een houten appartementengebouw dat verscholen ligt in het groen, IKC Rijnvliet met een bijzondere ontsluiting op het dak van het onderwijsgebouw, een hergebruikt jaren zestig-gebouw in Overvecht, het park langs het laatste stuk herstelde singel en de transformatie van het oude postkantoor tot bibliotheek.

De basiscompositie van IKC Rijnvliet bestaat uit twee in elkaar grijpende volumes met een hoogteaccent. Beide volumes worden op de eerste verdieping ontsloten door een meanderende openbare route die de wijk met het voedselbos verbindt. Door de vele gevelopeningen langs deze route presenteert het gebouw zich als etalage aan de wijk.

De jury van de Rietveldprijs 2022 bestaat uit vier juryleden; voorzitter Janneke Bierman (BiermanHenket), stedenbouwkundige en architect Roy Bijhouwer (Quadrat), architect Carin ter Beek (BLAUW architecten) en Mark Minjan (stadsgeograaf en architectuurcriticus). Bij het beoordelen van de Utrechtse bouwproductie van 2020 – 2021 kijkt de jury naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.

De projecten maken tevens kans op de DUIC Publieksprijs, zie hieronder de video waarin ons project wordt uitgelicht. Het project met de meeste stemmen wint de DUIC Publieksprijs. Beide prijzen zullen op zondag 20 november uitgereikt worden in Post Utrecht. Bij de prijsuitreiking wordt ook een publicatie gepresenteerd, met daarin het juryverslag en een beeld- en tekstessay van de projecten. Vanaf nu kun je jouw stem uitbrengen op IKC Rijnvliet via deze website: www.rietveldprijs.nl

 

 

 

Nieuwbouw IKC Rijnvliet Utrecht
Nieuwbouw IKC Rijnvliet Utrecht
Nieuwbouw IKC Rijnvliet Utrecht
to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen