Spring naar hoofd-inhoud

Kwetsbaar en toch geborgen

In de nieuwe editie van Het Houtblad staat een artikel over het woonhuis op de Lichtenberg; ‘Kwetsbaar en toch geborgen’.

In gesprek met Margriet Brus spreekt Yaike Dunselman over het huis van hout en riet en over zijn visie dat architectuur kwetsbaar mag zijn. De wereld is kwetsbaar, wij mensen zijn kwetsbaar. Waarom zou een gebouw dat niet zijn?

Uit het artikel: ‘Kwetsbaarheid is een terugkerend thema in de ontwerpen van Dunselman. ‘We kunnen tegenwoordig zó veel, we kunnen alles. Maar toch is de gebouwde wereld over het algemeen zo lelijk. Ik wil de wereld mooier, zachter en meer aanraakbaar maken. Mensen moeten de wereld om hen heen koesteren, dat is ook een heel belangrijk deel van duurzaamheid. Een huis mag kwetsbaar zijn, de wereld is ook kwetsbaar. Mensen zijn dat ook. Ons overleven op deze planeet hangt af van of en hoe wij met die kwetsbaarheid kunnen omgaan. Ik vind het belangrijk dat wij ons daar bewust van zijn, het is essentieel voor ons leven op deze aarde. Natuurlijke materialen zoals hout en riet helpen daar erg bij.’

Klik op deze link om naar het volledige artikel te gaan. 

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen