Spring naar hoofd-inhoud

Lichtenberg in Architectural Review

Woonhuis Lichtenberg is verschenen in het internationale blad The Architectural Review!

We zijn vereerd met alle aandacht voor het ontwerp van woonhuis Lichtenberg in Amersfoort. Het biobased woonhuis is met zijn duurzame en low-tech ontwerpoplossingen een belangrijk toonbeeld voor een toekomstgerichte bouwcultuur.  We zien het als een wezenlijke opgave om zorgvuldig met onze wereld om te gaan en goed na te denken over herkomst en toekomst. Het riet van woonhuis Lichtenberg is gecombineerd met Accoya houten gevelkozijnen, geveldelen en lamellen. Het riet en hout mogen in de tijd natuurlijk vergrijzen. Het verloop van de tijd mag aan het gebouw worden afgelezen. Zo kunnen we als mens stilstaan bij de natuurlijke fenomenen van de aarde.

9graden architectuur heeft een sculpturale bouwmassa ontworpen met riet als beeldbepalend materiaal. Het riet is door zijn verfijnde detaillering en traditionele rietvlechtwerk volledig tot zijn recht gekomen. Het verfijnde handwerk van de rietdekker is een herkenbare beëindiging geworden van de architectonische massa. De sculpturale rieten gevel wordt hiermee tastbaar en het traditionele handwerk is afleesbaar.

Ga hier naar The Architectural Review: www.architectural-review.com
Lees hier het hele artikel: www.architectural-review.com/essays/thatch-is-back

 

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen