Spring naar hoofd-inhoud
OLB Preis

Niedersächsischer Staatspreis für Architektur 2018

Onze supermarkt in Oldenburg-Kreyenbrück is genomineerd voor de ‘Niedersächsische Staatspreis für Architektur 2018‘!

De Staatsprijs voor architectuur in de deelstaat Nedersaksen is de hoogste architectuurprijs in deze Duitse deelstaat en wordt sinds 1996 toegekend. De deelstaatregering van Nedersaksen benadrukt haar grote interesse aan de Staatsprijs om zo de bouwprestaties in een brede vorm te stimuleren en te waarderen. 


De staatsprijs wordt om de twee jaar toegekend. Een onafhankelijke jury bepaalt het winnende project na twee discussieronden en een projectenexcursie. Na de prijsuitreiking worden de bekroonde werken gepubliceerd in een documentaire en getoond in een reizende tentoonstelling op wisselende locaties in het hele land.

De ‘Niedersächsische Staatspreis für Architektur 2018’ gaat nu de beslissende fase in. De jury heeft 10 van de in totaal 66 ingediende projecten genomineerd voor de shortlist. Deze projecten zullen de komende weken door de jury worden bezocht om zo uiteindelijk het winnende project te selecteren.

De prijsuitreiking is op 14 juni in het parlementsgebouw van de deelstaat Nedersaksen.

Naar het project

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen