Spring naar hoofd-inhoud

ONTWERP PRÄPARATEHAUS GEPRESENTEERD

Onlangs hebben wij vol trots ons ontwerp gepresenteerd waarmee wij de prijsvraag voor het ontwerp van een Präparatehaus op het terrein van het Goetheanum te Dornach (CH) hebben gewonnen.

Het betreft een paviljoen voor het bereiden en verwerken van preparaten en het geven van presentaties en workshops. Het paviljoen komt op steenworp afstand te staan van het Goetheanum, nabij de plantenkassen en moestuinen.

Ons ontwerp bestaat uit een aantal houten T-spanten met getordeerde spantbenen die als luifel fungeren waaronder presentaties en workshops gegeven kunnen worden. Onder deze spanten staat het präparatehaus met gevels opgetrokken in leem en afgedekt met een mossedumdak.

De vormentaal van ons ontwerp is geïnspireerd door de bestaande bebouwing op het terrein van het Goetheanum en door de natuurlijke omgeving van de Zwitserse Alpen. De getordeerde spanten doen denken aan ontluikende bloemen, de lemen gevel verwijst naar de aarde en het groene sedumdak verbindt het paviljoen met de omgeving.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen