Spring naar hoofd-inhoud

Präparatehaus in productie!

9graden architectuur heeft het ontwerp gemaakt voor het Präparatehaus op het terrein van het Goetheanum in Dornach. Het ontwerp is door 9graden architectuur en BSS Architekten verder uitgewerkt en wordt momenteel door Blumer Lehmann gerealiseerd. Binnenkort volgt de feestelijke opening!

Het betreft een paviljoen voor het bereiden en verwerken van preparaten die voor de biologisch-dynamische landbouw worden gebruikt. Het paviljoen komt op steenworp afstand te staan van het Goetheanum, nabij de plantenkassen en moestuinen. 

Ons ontwerp bestaat uit een houten constructie met gedraaide spanten die als luifel fungeren waaronder presentaties en workshops gegeven kunnen worden. De gevels krijgen een houten afwerking en het dak wordt afgewerkt met mossedum. De vormentaal van ons ontwerp is geïnspireerd door de bestaande bebouwing op het terrein van het Goetheanum en door de natuurlijke omgeving van de Zwitserse Alpen. De getordeerde spanten doen denken aan ontluikende bloemen en het groene sedumdak verbindt het paviljoen met de omgeving.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen