Spring naar hoofd-inhoud

Publicatie in Stedebouw & Architectuur

In de themapublicatie Scholenbouw van oktober 2022 in Stedebouw & Architectuur worden het Geert Groote School in Amsterdam en IKC Rijnvliet in Utrecht van 9graden architectuur genoemd als voorbeeld voor succesvolle onderwijsvastgoedprojecten.

Met zijn jarenlange ervaring in de onderwijswereld vertelt Gasthoofdredacteur Rob van der Westen van SPO Utrecht bevlogen over huidige ontwikkelingen in de onderwijshuisvesting. Hij benoemt het belang van een sterke businesscase om huisvesting duurzaam, toekomstbestendig en rendabel te maken. Daarbij moeten lange-termijn-keuzes worden gemaakt die de huisvesting letterlijk en figuurlijk een stevige fundering geven. Architecten hebben een relevante rol om creatieve oplossingen te bedenken en daarbij de wensen en eisen van scholen kritisch te bevragen. Hij toont 9 succesvolle onderwijsprojecten voor hoe de huisvesting inspeelt op de leefwereld van kinderen en gebruikers, waarvan twee projecten van 9graden architectuur. Bij deze projecten is een sterke focus op de leerling en wordt het onderwijsconcept vertaald naar een passend ruimtelijk ontwerp.

Lees meer hierover in de publicatie van Stedebouw & Architectuur, jaargang 39, nummer 5, oktober 2022.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen