Spring naar hoofd-inhoud

van boom tot kolom

Ongeveer 2.000 m3 maanhout worden voor de nieuwbouw van de Kliniek Arlesheim gebruikt. Alleen al 1.200m zijn er nodig voor alle kolommen. Laten we onze reis helemaal bij het begin starten, bij het legendarische maanhout.

Het toegepaste hout wordt met afnemende maan en alleen in de wintermaanden geveld. Daardoor blijft maanhout veel langer goed, is het beter bestand tegen ongedierte en een hogere weerstand. Het hout stamt uit duurzame houtbouw in bossen in Oostenrijk en Zwitserland. Met maanhout als bouwmateriaal vervolgt de Kliniek Arlesheim een holistische benadering waarin de mens in harmonie leeft met de natuur en met en uit haar kracht haalt. Het hout zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en een gezonde atmosfeer. In de geest van helende architectuur maakt het massief houten bouwsysteem Holz100 geen gebruik van chemicaliën. In plaats van giftige lijmen wordt het Holz100 systeem mechanisch bij elkaar gehouden door houten deuvels. Als eerste ziekenhuis ter wereld met een massief houten constructie vervult de Kliniek Arlesheim daarmee een pioniersrol.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen