Spring naar hoofd-inhoud

Vrijeschool Vredehof feestelijk heropend

Afgelopen jaar is het karakteristieke schoolgebouw uit 1911 uitvoerig verduurzaamd en gerenoveerd. Dit najaar zijn het gerenoveerde hoofdgebouw en de vervangende nieuwbouw feestelijk geopend en heeft de school zijn intrek genomen.

Het bestaande pand werd gerenoveerd naar de hedendaagse standaarden voor onderwijshuisvesting. Binnen het project hebben we zo veel mogelijk bestaande elementen hergebruikt; zo is bijvoorbeeld de nieuwe kleutervleugel gebouwd op de bestaande begane grondvloer en fundering van een eerdere (semi) tijdelijke uitbouw. Daarnaast zijn er hergebruikte deuren en kozijnen toegepast. De gehele materialisatie heeft een biobased basis door de toepassing van een HSB gevel, CLT- dak en vlasisolatie. Door toepassing van grote dakoverstekken op het zuiden en een decentraal ventilatiesysteem is de vervangende nieuwbouw low-tech.

Met de renovatie en verduurzaming is Vrijeschool Vredehof weer helemaal klaar voor de toekomst. We wensen de gebruikers heel veel plezier in de nieuwe school! Fotograaf Stijn Poelstra heeft onlangs mooie foto’s van de school gemaakt. Lees meer over het project op onze projectpagina.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen