Spring naar hoofd-inhoud

appartementen Noorderhaven

Zutphen, NL

Het Noorderhavengebied achter het station van Zutphen is al enkele jaren in ontwikkeling. Deel van deze herontwikkeling zijn de velden 11 + 12 ontworpen door 9graden architectuur.

 

Stedenbouwkundige herontwikkeling

Direct aan de IJssel van Zutphen bevindt zich het Noorderhavengebied. Dit oude industrie- en havengebied wordt ontwikkeld tot nieuwe stadswijk van de Hanzestad. KCAP maakte een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling. Het door 9graden architectuur ontworpen deel omvat naast commerciële functies op straatniveau in totaal 119 appartementen en 7 eengezinswoningen. Het gehele plan wordt gerealiseerd met een A+++ energielabel en op het dak komen zonnepanelen. Het gehele plan voldoet aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normen.

Architectonische verschijningsvorm

Het stedenbouwkundige bouwblok heeft een zandkleurige U-vorm met daartussen een rij donkerkleurige verbindende grondgebonden woningen. Samen vormen de gebouwen een omsloten binnentuin die gedeeld wordt door alle bewoners. De U-vorm wordt aan beide einden gemarkeerd door hoge accentuerende bouwmassa’s van vijf verdiepingen. Deze hoge bouwdelen hebben een gedifferentieerde gevel met diepe en verspringende balkons die de gevel veel diepte en reliëf geven.

Status: Gerealiseerd, 2020
Locatie: Zutphen, NL
Opdrachtgever: Heijmans Woningbouw BV
Vloeroppervlak: Heel veel
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen