Spring naar hoofd-inhoud

dagkliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Oldenburg, DE

De dagkliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie van de Kliniek Oldenburg is uitgebreid. Om aan de toekomstige wensen te voldoen en het jeugdaanbod te versterken, zijn 8 nieuwe dagkliniekplekken gerealiseerd voor jonge patiënten tussen de 13 en 18 jaar.

 

doorontwikkeling van het bestaande

De nieuwe plattegrond is samen met de toekomstige gebruikers ontwikkeld op basis van de workflow van de medewerkers. De gang verbreedt en versmalt zich naar gelang de gewenste sfeer. De gang is daarmee het hart van het gebouw en vervult daarmee meerdere functies. Hierdoor ontstaan zowel open en overzichtelijke plekken als ook meer beschutte plekken die uitnodigen tot individuele ontmoetingen.

 

architectuur

De uitbreiding sluit stedenbouwkundig aan op de straalvormige lay-out van de bestaande vleugels. Het eenlaagse gebouw kenmerkt zich door verschillende schuine vlakken. Op deze manier gaat het gebouw over in de omliggende natuur. Het gebouw is gebouwd als houtskeletbouw met een voorvergrijsde houten gevel en een open hemelwaterafvoer.

 

Veel aandacht voor de ruimtelijke beleving van de patiënt.

Status: Gerealiseerd, 2022
Locatie: Oldenburg, DE
Opdrachtgever: Klinikum Oldenburg AöR
Vloeroppervlak: 600 m²
Fotografie: Meike Hansen

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen