Spring naar hoofd-inhoud

kinderdagcentrum KDC Rozemarijn

Haarlem, NL

In 2012 heeft de Raphaëlstichting een voormalig uitvaartcentrum in Haarlem aangekocht met als doel deze te transformeren tot een kinderdagcentrum, KDC Rozemarijn. 9graden architectuur heeft het ontwerp hiervoor vervaardigd, waarbij zowel de functionele indeling als het uiterlijk van het bestaande gebouw grondig zijn gewijzigd. Vloer en draagconstructie zijn behouden en voorzien van hoge isolatiewaarden om zo tot een duurzaam resultaat te komen.

 

Programma van Eisen

Centraal in het gebouw is een hoge gemeenschappelijke ruimte waar jaarfeesten gevierd kunnen worden en waar de groepen met elkaar de dag kunnen beginnen. In de afgeronde hoeken van het nieuwe gebouw bevinden zich de groepsruimten met speelkamer, keuken, sanitair en berging. Ook zijn er op de begane grond ruimten voor therapie. Op de verdieping zijn de kantoorruimten en ruimten voor personeel gerealiseerd.

 

Wereld van hout

Binnen en buiten is tijdens de verbouwing veel hout toegepast. Voor de buitenkozijnen is Accoya (verduurzaamd naaldhout) gebruikt. De gevelopbouw is in houtskelet, de houten gevel- en plafonddelen zijn van transparant gebeitst Plato. In het interieur zijn vuren houten kozijnen toegepast, esdoorn fineer binnendeuren, een vuren balie met massief esdoorn werkblad, vuren houten trappen en plafondeilanden en eiken ministroken parket in de groepsruimten. Keukens en pantry's zijn afgewerkt met esdoorn fineer. De nieuwe houten gevelbekleding  en het houten interieur geeft de bouwmassa een zachte en warme uitstraling.

 

Status: Gerealiseerd, 2013
Locatie: Haarlem, NL
Opdrachtgever: Raphaëlstichting
Vloeroppervlak: 1.160 m²
Prijsvraag: Besloten prijsvraag, 1e prijs
Fotografie: Luuk Kramer, Bernard Faber

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen