Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwbouw woonzorghuis De Beukenhof

Breda, NL

Zorgboerderij De Beukenhof in het buitengebied van Breda is één van de buitenlocaties van Lievegoed. De Beukenhof biedt wonen en zelfvoorzienende dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychische problematiek en/of een vorm van autisme. Er wonen ruim 30 bewoners in verschillende huizen en er zijn vier dagbestedingsgebieden; de veehouderij, de tuin, de inmaak en het hofhuis.

 

Groene woonomgeving

9graden architectuur heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuw woonzorghuis voor 10 bewoners. De bewoners hebben elk een individuele zit-slaapkamer en delen samen een ruime woon-eetkamer. Ter ondersteuning van de bewoners is er een kantoor en slaapwacht in het woonzorghuis gevestigd. In en om het huis is gezorgd voor een prettige en groene woonomgeving, die bijdraagt aan een rijk sociaal leven waar de bewoner zich gezien voelt in heel zijn mens-zijn.

 

Eigentijdse verwijzing

Het nieuwe woonzorghuis is op een zorgvuldige wijze ingevoegd tussen de bestaande gebouwen en sluit in massa en materialisatie aan bij de omliggende bebouwing. Het gebouw bestaat uit een compact en eenvoudig hoofdvolume dat ter plaatse van de entree is ingesneden om een uitnodigende en eigentijdse verschijningsvorm te creëren. De vorm van het dak ondersteunt het omhullende en beschermende karakter van de Beukenhof. De houten gevel verwijst op een individuele en moderne manier naar de boerderijen en schuren in de bosrijke omgeving.

 

Status: Gerealiseerd, 2021
Locatie: Breda, NL
Opdrachtgever: Lievegoed
Vloeroppervlak: 614 m²
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen