Spring naar hoofd-inhoud

stadsdeelcentrum Dietrichsfeld

Oldenburg, DE

Op de locatie van het nieuwe stadsdeelcentrum bevond zich vroeger landhuis Dietrichsfeld. Sinds de jaren 1950 heeft het landgoed dienstgedaan als busstation voor de in Duitsland bekende Oldenburger busmaatschappij Pekol. De locatie ligt aan een drukke uitvalsweg in Oldenburg met heterogene bebouwing en een oninteressante winkelstructuur. Het nieuwe stadsdeelcentrum omvat een supermarkt, discounter, drogist, fitnessruimtes, een gezondheidsstudio en een aantal woningen.

Identiteit van de locatie

Het stadsdeelcentrum heeft naast zijn primaire winkelfunctie een versterkende rol voor de identiteit van de wijk. 9graden architectuur heeft gekozen voor een passende en waardige architectonische oplossing, die ver weg staat van gestandaardiseerde supermarktconcepten. De nieuwbouw heeft een individuele vormentaal die door het gebruik van regionaal metselwerk een vertrouwde uitstraling krijgt passend bij de omgeving. De vormgeving is geïnspireerd op het voormalige landhuis

Interieurarchitectuur

De interieurarchitectuur van levensmiddelwinkels zoals supermarkten is vaak gebaseerd op flexibiliteit, zakelijkheid en commercieel belang. In ons ontwerp ligt de nadruk juist op gevoelsmatige en individuele vormgevingsaspecten. De persoonlijke verbinding met het bedrijf en de identificatie met de plek staan centraal.

Status: Bekroond, 2013
Locatie: Oldenburg, DE
Vloeroppervlak: 7.000 m²
Prijsvraag: Iconic Awards „winner“ (2013), OLB-Prijs voor architectuur, 3e prijs (2015)
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen