Spring naar hoofd-inhoud

stedenbouwkundig ontwerp

Emden, DE

Notenfabrikant Ültje is tot ver buiten de grenzen van Emden bekend en drukt met zijn grote hallen een stempel op de omliggende bebouwing. Het doel van ons stedenbouwkundige ontwerp is om het industriële gebied te transformeren tot een levendige, gemengde wijk. De historische as met de beeldbepalende bouwdelen wordt ontwikkeld tot centraal hart van de nieuwe wijk. Er komt een mix met commerciële dienstverlening, kantoren, gastronomie, woningen en een kinderdagverblijf.

 

Levendige gemende functies

Een aantal braakliggende plekken in de wijk biedt ruimte voor gevarieerde nieuwbouw. Door andere vervallen bouwdelen te verwijderen, ontstaan nieuwe groenzones en pleinen. De nieuwe centrale as kenmerkt zich door veel gemende functies en een levendige plint. Door het toevoegen van een dwarsas wordt de historische Ültje-toren duidelijk zichtbaar met daaromheen een centraal plein. Het aanbod van horeca, detailhandel en commerciële dienstverlening wordt geconcentreerd rondom het plein. De twee groenzones worden gebruikt door de lokale bedrijven en het kinderdagverblijf. De private binnenplaatsen van de woongebouwen liggen een halve verdieping boven de rest van het straatniveau.

Status: Studie, 2020
Locatie: Emden, DE
Opdrachtgever: GEWOBA Emden, Stadtentwicklung Emden u.a.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen