Spring naar hoofd-inhoud

supermarkt Hude

Hude, DE

De nieuwe supermarkt in Hude ligt aan een drukke hoofdweg met heterogene bebouwing en een historisch gegroeide bebouwingsstructuur. Door de proporties en materialisatie van de bouwmassa legt de nieuwbouw een relatie met zijn omgeving.

 

Uitnodigend gebaar

De supermarkt heeft een prettige kleine schaal passend bij de stedenbouwkundige structuur, doordat de bouwmassa zich enerzijds heel transparant en uitnodigend opent naar de entreezijde en aan de andere zijde juist gesloten blijft. Dit royale en uitnodigende entreegebaar komt goed van pas aangezien de supermarkt zich helemaal achteraan de kavel bevindt. Hierdoor maakt het gebouw zich op een vriendelijke manier kenbaar naar de straat.

 

Sociale functie

De architectuur weerspiegelt de visie van de regionaal opererende supermarkteigenaar om verantwoordelijk en duurzaam te bouwen passend bij elke specifieke locatie. De supermarkt in Hude toont zich daarom als een individueel gebouw met een sociale wijkfunctie. Hier kom je elkaar tegen als bezoeker, hier kun je elkaar even spreken. De vormgeving geeft ruimte aan deze sociale ontmoetingen. Het entreegebied heeft een vloeiende overgang van buiten naar binnen. Het licht gekleurde Thermohout geeft de klant een warme en natuurlijke ontvangst.

 

In het royale ontvangstgebied ligt een sculpturaal vormgegeven bakker met daartegenover een aantal administratieve ruimtes. Passend bij de bedrijfsfilosofie die de verkoop van kwalitatief hoogwaardige, verse en gezonde producten bevordert, worden de versafdelingen in de winkel in hun vormgeving individueel benadrukt.

Status: Bekroond, 2009
Locatie: Hude, DE
Opdrachtgever: aktiv&irma-Gruppe
Vloeroppervlak: 2.300 m²
Prijsvraag: BDA Nike, genomineerd (2013), BDA-Preis Niedersachsen, 1e prijs (2012), Bremer Designpreis, 1e prijs (2011), Weser-Ems-Preis für Architektur, 1e prijs (2010)
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen