Spring naar hoofd-inhoud

supermarkt Wardenburg

Wardenburg, DE

Het dorpsbeeld van het Noord-Duitse Wardenburg werd tot ver in de 20e eeuw gekenmerkt door indrukwekkende boerderijen. Door stedelijke ontwikkelingen na de oorlog is er weinig overgebleven van de ooit zo karakteristieke landelijke structuur. Een van de grootste historische boerderijen uit de omgeving is in 1978 afgebroken om plek te maken voor de bouw van een supermarkt.

 

Geschiedenis en toekomst

Deze supermarkt is inmiddels flink toe aan modernisatie en uitbreiding. Om eer te doen aan het verleden heeft 9graden architectuur het ontwerp van de uitbreiding gebaseerd op de voormalige boerderijvolumes met hun rustige en karakteristieke zadeldaken. De nieuwe voorgevel komt overeen met de oorspronkelijke historische schaal, positie en oriëntatie van de boerderijen in de omgeving.

 

Interieurconcept

In het interieur komt de indrukwekkende sfeer van oude markthallen met zadeldaken terug. Individuele afdelingen in de supermarkt nodigen de klant uit om erin te verblijven en verschillende ruimtebelevingen te ervaren. De constructie van de uitbreiding wordt gerealiseerd door houtskeletbouw en houten spanten. De kracht van de houten constructie is zichtbaar en geeft de supermarkt zijn identiteit.

Status: In ontwerp, 2019–2023
Locatie: Wardenburg, DE
Opdrachtgever: aktiv&irma-Gruppe
Vloeroppervlak: 2.800 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen