Spring naar hoofd-inhoud

Vorwerk kwartier

Rastede, DE

Dicht bij de historische kasteeltuin van de residentie Rastede wordt het Vorwerk Kwartier herontwikkeld. Het gebied heeft zijn naam gekregen door het uit 1868 stammende Vorwerk, een oud boerenhof midden in de kasteeltuin. Dit diende voor de voedselvoorziening van de adellijke familie. De historische schuur, waarvan momenteel alleen nog een ruïne over is, wordt in het nieuwe bouwconcept meegenomen en als restaurant gebruikt.

Levendig kwartier

In het Vorwerk Kwartier komt plek voor gemengde functies met veel detailhandel. Naast een nieuwe supermarkt wordt het aanwezige tuincentrum vernieuwd om te voldoen aan toekomstige wensen. Ook komen er woningen, horeca en een kinderdagverblijf. Door deze gemengde functies wordt het Vorwerk Kwartier een levendige en kwalitatieve omgeving. 

Levendig en kwalitatief kwartier op historisch waardevolle locatie.

Archetypische omgeving

De historische kasteeltuin met zijn historisch waardevolle hertenpoort vraagt om een terughoudende architectuur. De historische schuur en andere traditionele grote boerderijen in de omgeving hebben allemaal een met pannen bedekt zadel- of schilddak. Dit ontwerpmotief is leidend in het ontwerpproces en wordt op een individuele en moderne manier toegepast. 

Status: In ontwerp, 2021–2024
Locatie: Rastede, DE
Opdrachtgever: aktiv&irma-Gruppe
Vloeroppervlak: 8.000 m²
Visualisatie: Mood-Studio

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen