Spring naar hoofd-inhoud

woon-werkgebouw

Hoya, DE

Op een prominente plek aan de zuidelijke rand van de historische binnenstad Hoya is de nieuwbouw van een woon-winkelgebouw gepland. Het gebouw draagt met haar diverse functies bij aan een vitale binnenstad. Op de verdiepingen worden appartementen gerealiseerd met een aantrekkelijk uitzicht op de rivier de Weser. Op de begane grond is een attractief restaurant gevestigd, dat het winkelende publiek en bezoekers van de alom bekende Weser fietsroute naar het gebouw trekt.

 

Stedenbouwkundige integratie

Vanwege de markante locatie is een zorgvuldige inbedding in de bestaande oude stad erg belangrijk. Enerzijds toont zich de nieuwbouw architectonisch zelfverzekerd, anderzijds verhoudt het zich in haar materialisatie, oriëntatie en kleinschaligheid tot de historische omgeving. De verschijningsvorm van de nieuwbouw verwijst naar de omliggende bebouwing. De architectonische hoofdmassa verbindt de kopgevels van de Lange Straße met de zijgevels van de Deichstraße; het gebouw krijgt hierdoor een individuele doch vertrouwde vormentaal.

Status: In ontwerp, 2019–2022
Locatie: Hoya, DE
Opdrachtgever: Kuhlmann Bauunternehmen GmbH & Co KG
Vloeroppervlak: 1.250 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen