Spring naar hoofd-inhoud
Nieuwbouw laboratorium natuurgeneesmiddelen

Grondsteen Nieuwbouw laboratorium natuurgeneesmiddelen gelegd

Op woensdag 8 december is in Arlesheim, Zwitserland de grondsteen gelegd voor het Nieuwbouw laboratorium natuurgeneesmiddelen.

De nieuwbouw voor het laboratorium voor natuurgeneesmiddelen komt op het terrein van de antroposofische Kliniek Arlesheim. Het gebouw wordt gebouwd met een massieve houten constructie genaamd Holz100. De grondstof wordt volgens de maancycli geveld, waardoor het hout betere materiaaleigenschappen heeft en een hogere weerstand krijgt tegen onder andere ongedierte. In de houten vloeren komen waterleidingen die het gebouw gaan verwarmen en koelen. Dit is tot op heden alleen bij betonnen constructies gedaan in de vorm van betonkernactivering. De nieuwbouw krijgt door de energie-efficiënte, duurzame en gezonde maatregelen een hoog comfort. De houten bouwwijze maakt een relatief korte bouwtijd mogelijk, in de herfst van 2022 wordt het laboratorium opgeleverd.

Naar het project

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen