Spring naar hoofd-inhoud

laboratorium dingt mee voor Prix Lignum 2024

Het laboratorium voor natuurgeneesmiddelen in Arlesheim dingt mee naar de “Prix Lignum 2024”. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Dus stem allemaal op jouw favoriete project!

De Prix Lignum wordt in Zwitserland voor de zesde keer uitgereikt aan het meest innovatieve houtbouwproject van het land. Dit jaar zijn er maar liefst 583 inzendingen gedaan. De komende maanden beoordeelt de jury al deze inzendingen en op 19 september worden de prijzen uitgereikt in Bern.

Het nieuwe laboratorium voor natuurgeneesmiddelen is op een eigentijdse wijze ingebed in de bestaande antroposofische architectuur uit de omgeving. Het laboratorium is gebouwd met een pure houten constructie (Holz100), waarbij houten deuvels worden gebruikt als verbinding zonder toevoeging van lijm of andere chemicaliën. De grondstof wordt volgens de maancycli geveld, waardoor het hout betere materiaaleigenschappen heeft en een hogere weerstand krijgt tegen onder andere ongedierte. Vanwege deze gezonde, duurzame, milieubewuste en esthetische eigenschappen heeft de kliniek bewust gekozen voor Holz100 als hoofdbestanddeel voor de nieuwbouw.

Lees meer over het laboratorium op onze website en vergeet niet te stemmen op je favoriete project!

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen