Spring naar hoofd-inhoud

Laboratorium uit de steigers!

Het nieuwe laboratorium voor natuurgeneesmiddelen van de kliniek Arlesheim is uit de steigers!

Het terrein van de Kliniek Arlesheim wordt de komende jaren herontwikkeld en toekomstbestendig gemaakt. Het laboratorium en het kliniekgebouw (start bouw nog dit jaar!) worden op een eigentijdse wijze ingebed in de bestaande architectuur uit de omgeving. Beide gebouwen worden vanaf de begane grondvloer volledig geconstrueerd met massieve houten wanden en vloeren van Holz100. Hierbij worden houten deuvels gebruikt als verbinding zonder toevoeging van lijm of andere chemicaliën.

Het hout voor de Holz100 panelen wordt in Duitsland volgens de maanstanden geveld door Thoma, waardoor het hout betere materiaaleigenschappen heeft en een hogere weerstand krijgt tegen onder andere ongedierte. In de houten vloeren komen waterleidingen die het gebouw gaan verwarmen en koelen. Dit is tot op heden alleen bij betonnen constructies gedaan in de vorm van betonkernactivering. De nieuwbouw krijgt door de energie-efficiënte, duurzame en gezonde maatregelen een hoog comfort.

Lees meer over het laboratorium op de projectpagina.

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen