Spring naar hoofd-inhoud

appartementen Küstenkanal

Oldenburg, DE

Het woonproject “Wonen aan het Küstenkanaal” ligt aan de noordwestelijke stadsrand van Oldenburg. Hier zijn 74 woningen met afmetingen van 30 tot 120 vierkante meter ontwikkeld met uitzicht op het kanaal. De verschillende woonformaten zijn ontstaan met de intentie om een gemengde bewonerssamenstellingen en een levendige woonwijk te creëren. Een ensemble van 5 bouwmassa’s groepeert zich om een gemeenschappelijke binnentuin.

Entree van de stad

De compacte en verdichte bouwmassa die met zijn 6 bouwlagen het hoogtepunt van de omgeving is, maakt zichtbaar dat de stadrand op deze plek niet gefragmenteerd moet raken door kleine bouwvolumes. In plaats daarvan definieert de nieuwbouw een duidelijke, zelfverzekerde en zichtbare entree naar de stad.

 

Gemeenschappelijke voorziening

Onder de gemeenschappelijke binnentuin bevinden zich op maaiveldniveau de parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. Een veelzijdige, natuurlijke en ecologische vormgeving van de binnentuin biedt ruimte aan de bewoners voor een eigen inbreng en tegelijkertijd voor samenzijn en gemeenschapszin. Door verschillende niveaus aan te brengen in het binnenterrein ontstaan verschillende en individuele verblijfskwaliteiten.

 

Status: Gerealiseerd, 2022
Locatie: Oldenburg, DE
Vloeroppervlak: 12.000 m²
Landschapsarchitectuur: Hyco Verhaagen, Hüde DE
Fotografie: Meike Hansen, Archimage

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen