Spring naar hoofd-inhoud

hotel Corfwater

Petten, NL

Aan de noordzijde van het kustdorp Petten in het glooiende duinlandschap ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten BV getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen en een hotelaccommodatie. 9graden architectuur ontwerpt meerdere gebouwen op het terrein, waaronder de hoogwaardige verbouwing van het monumentale voormalige Koloniehuis hotel Corfwater en de nieuwbouw van drie sculpturale massa’s met hotelkamers.

 

Luxe hotelaccommodatie

In het monumentale Koloniehuis worden diverse restaurant-, vergader- en conferentiefaciliteiten van het hotel ondergebracht. De drie sculpturale massa’s naast het monumentale pand huisvesten circa 153 hotelkamers, wellness en een zwembad. De gebouwmassa’s worden op een natuurlijke wijze geïntegreerd in het bestaande duinlandschap. Onder de duinen bevindt zich een kelder die de drie gebouwen met elkaar verbindt.

 

Robuuste diamant

Door de gebouwmassa’s onderling te verschuiven en te verdraaien ontstaan interessante tussenruimtes en doorzichten. Middels daklichten en glooiingen in het duinlandschap krijgt de kelder daglicht en daarmee een aangename en verassende kwaliteit. De nieuwbouw heeft een robuuste diamantachtige vorm met een evenzo robuuste gevelbekleding die past bij de identiteit van het kustdorp Petten en bij het omliggende duinlandschap. Het ontwerp trotseert de kracht van de zee!

 

Nieuwbouw Appartementen Strandweg

Nieuwbouw Appartementen Strandweg

Nieuwbouw Appartementen Strandweg

Status: In ontwerp, 2018–2022
Locatie: Petten, NL
Opdrachtgever: Het Nieuwe Strand Petten BV
Vloeroppervlak: ca. 10.000 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen