Spring naar hoofd-inhoud

appartementen Strandweg

Petten, NL

In het glooiende duinlandschap aan de noordzijde van het kustdorp Petten ligt Camping Corfwater. De camping wordt de komende jaren door het Nieuwe Strand Petten BV getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen en een hotelaccommodatie. De appartementen en het hotel worden door 9graden architectuur ontworpen. De gebouwen vormen samen twee belangrijke ankerpunten in het duinlandschap. Ze gaan een relatie met elkaar aan door middel van materialisatie en vormgeving.

 

Vakantieappartementen

Het ontwerp voor het appartementengebouw bevat 13 zelfstandige vakantieappartementen. Onder de woningen bevindt zich een logistieke kelder die half in het landschap is geschoven. De nieuwbouw richt zich met een grote glazen gevel richting het nieuwe resort. Achter deze transparante gevel liggen de appartementen, deels verscholen door houten lamellen.

 

Sculpturale dakvorm

De sculpturale dakvorm van het ontwerp refereert naar de zee, de duinen en de nieuwbouw van hotel Corfwater. Robuuste dakpanelementen, gelijk aan hotel Corfwater, lopen van de grillige dakvorm over in de kopgevels van het gebouw. De zijgevels van het ontwerp krijgen een houten uitstraling. Deze materialisatie past bij de identiteit van het kustdorp Petten, het omliggende duinlandschap en het ontwerp voor de nieuwbouw van hotel Corfwater. Het ontwerp trotseert de kracht van de zee!

 

Nieuwbouw Hotel Corfwater

Nieuwbouw Hotel Corfwater

Nieuwbouw Hotel Corfwater

Status: In ontwerp, 2020–2022
Locatie: Petten, NL
Opdrachtgever: Het Nieuwe Strand Petten BV
Vloeroppervlak: ca. 1.100 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen