Spring naar hoofd-inhoud

kinderdagverblijf Hannah

Oldenburg, DE

De wijk Kreyenbrück in Oldenburg wordt sinds een aantal jaar getransformeerd van grijs gebied met kazernegebouwen en industrie tot een stedelijk centrum met een breed aanbod aan dienstverlening, communicatie en gezondheidszorg. Ook bevindt zich hier kinderdagverblijf Hannah in de nabijheid van het door 9graden architectuur ontworpen woon-winkelgebouw en de supermarkt. De nieuwbouw van het kinderdagverblijf is een sculpturale bouwmassa.

Omhullend gebaar

Die zachte, omhullende vormgeving van het gebouw geeft de kinderen geborgenheid, bescherming en genegenheid. De zachte vormgeving wordt door de rustige stucgevel versterkt. Zorgvuldig geplaatste snedes in de gevel worden benadrukt door een kleur- en materiaalaccent. Deze snedes bieden plek om te spelen in de wereld tussen binnen en buiten. Het hele dak is begroeid. 

Kinderen centraal

De foyer die beide verdiepingen met elkaar verbindt, fungeert als royale en levendige ontmoetingsplek voor de verschillende groepen. De foyer met zijn diverse ruimtes, doorgangen en nissen mag door de kinderen ontdekt en veroverd worden en is een uitnodiging om te spelen. De doorgangen en deurposten nemen de omhullende vormentaal van de plattegrond over. Alle ruimtes zijn qua kleur ingetogen, natuurlijk en warm vormgegeven. Stuc, gekleurd marmoleum en lichte houten wanden geven de ruimtes hun eigen identiteit afgestemd op de wereld van het kind.

 

Status: Gerealiseerd, 2015
Locatie: Oldenburg, DE
Vloeroppervlak: 790 m²
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen