Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwbouw supermarkt met woningen

Oldenburg-Eversten, DE

Midden in de wijk Eversten in Oldenburg komt een nieuw winkelcentrum. Het winkelcentrum wordt op de bovenverdiepingen gecomplementeerd met een dokterspraktijk en individueel ontworpen woningen die voor diversiteit en levendigheid zorgen. De woningen op het dak van de supermarkt zijn gesitueerd rondom een gemeenschappelijke groene binnentuin. In de royale entreezone van de supermarkt bevindt zich over 2 verdiepingen een restaurant.  

 

Bewustzijn voor de buurt

Het bouwblok ligt tussen twee belangrijke straten met ieder een heel eigen karakter. De hoofdgevel van de nieuwbouw telt net als de naastliggende gebouwen drie verdiepingen en heeft een terugliggende entree en een markant rond raam. De vorm van de gevel en het dak zijn een moderne verwijzing naar de oorspronkelijke stadpanden met nokgevels. De lagere zijgevel bestaande uit twee verdiepingen, sluit aan bij de bebouwing in de zijstraat. Deze straat wordt gekarakteriseerd door historische woonhuizen die in Oldenburg bekend staan als de “Hundehütten”. De zijgevel heeft een kleinschalige indeling die passend is in de straat.

Bijdrage aan energietransitie

Het ontwerp voorziet niet alleen in pv-panelen op het dak van de supermarkt, maar ook op de deels overdekte parkeerplaatsen. De warmte-koudeopslag van de supermarkt functioneert als energieopslag en kan benut worden om piekbelastingen van het energienet te voorkomen.  Indien gewenst kan energie aan het openbare net worden afgegeven of benut worden door de laadpalen op de parkeerplaatsen.

Status: In ontwerp, 2020–2023
Locatie: Oldenburg, DE
Opdrachtgever: aktiv&irma-Gruppe
Vloeroppervlak: 4.400 m²​

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen