Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwbouw woonzorgboerderij Artemis

Warder, NL

Zorgboerderij Artemis is één van de buitenlocaties van de Raphaëlstichting. De zorgboerderij is schitterend gelegen, direct achter de dijk aan het IJsselmeer vlakbij het dorp Warder. Op het erf zijn een moestuin, een houtwerkplaats en vele boerderijdieren. Naast dagbesteding biedt de boerderij ook woongelegenheid voor een aantal bewoners.

 

Sloop en nieuwbouw

9graden architectuur heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het woonzorghuis voor 16 bewoners. De bestaande stolpboerderij op het erf voldoet niet meer aan de vragen van deze tijd. Daarnaast is het gebouw zodanig verzakt dat herstel niet meer mogelijk is. Daarom wordt de boerderij gesloopt, waarna de nieuwbouw gefaseerd gerealiseerd kan worden.

 

Moderne stolpboerderij

Het ontwerp voor de nieuwbouw doet recht aan de vormgeving van de bestaande stolpboerderij. Het ontwerp is geïnspireerd op oorspronkelijke elementen zoals het houten vakwerk. De architectonische massa krijgt een duidelijk hoofd- en bijgebouw die op een aangename wijze het plein omsluiten.  De bestaande elementen zijn vertaald naar een eigentijds ontwerp dat zich zorgvuldig voegt in de oorspronkelijke bebouwing aan de IJsselmeerdijk.

 

Status: In ontwerp, 2017–2020
Locatie: Warder, NL
Opdrachtgever: Raphaëlstichting, Schoorl NL
Vloeroppervlak: 820 m²

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen