Spring naar hoofd-inhoud

woonhuis Lichtenberg

Amersfoort, NL

Op het voormalig ziekenhuisterrein De Lichtenberg op de Berg in Amersfoort wordt een nieuwe groene woonwijk gerealiseerd. Wonen op deze Berg betekent wonen op het hoogste punt van Amersfoort! Het Bergkwartier is geliefd en heeft een rijke historie en is in de voorlaatste ijstijd ontstaan. Na het historische hart van Amersfoort is het Bergkwartier de oudste wijk. Een authentieke omgeving om een uniek thuis te creëren.

Woonhuis aan de bosrand

9graden architectuur heeft een vrijstaand woonhuis ontworpen direct aan de bosrand. Het ontwerp kenmerkt zich door een sculpturale bouwmassa met een brede transparante plint en een verticaal georiënteerde verdieping. In het ontwerp wordt een strakke eigentijdse architectuur bekroond met traditioneel vakmanschap. De bouwmassa is gehuld in het natuurlijke en plastische materiaal riet. Met gebruik van traditioneel rietvlechtwerk worden diverse randdetails zorgvuldig vormgegeven, waardoor het gebruik van metalen dakranden en waterslagen achterwege gelaten kan worden.

Energieneutraal huis

Met zeer hoge isolatiewaarden van vloer, gevel en dak is het uitgangspunt om op een low-tech manier een energieneutraal huis te realiseren waarin de bewoners comfortabel en gemoedelijk kunnen wonen!

Status: Gerealiseerd, 2021
Locatie: Amersfoort, NL
Opdrachtgever: Particulier
Vloeroppervlak: 200 m²
Fotografie: Stijn Poelstra
Video: Your Movies

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen