Spring naar hoofd-inhoud

woon-winkelgebouw Kreyenbrück

Oldenburg, DE

Het woon- en winkelgebouw is onderdeel van de voltooiing van het nieuwe stadsdeelcentrum in de wijk Kreyenbrück in Oldenburg. Het toevoegen van de woonfunctie is op deze plek belangrijk, zodat het nieuwe centrum tot leven komt. De omgeving wordt sinds een aantal jaar getransformeerd van grijs gebied met kazernegebouwen en industrie tot een stedelijk centrum met een breed aanbod aan dienstverlening, communicatie en gezondheidszorg.

 

Individueel met historische relatie

De architectuur legt enerzijds een relatie met de van oorsprong massieve kazernegebouwen en terughoudend vormgegeven naoorlogse baksteen gebouwen. Anderzijds vormt de nieuwbouw een creatief ensemble met de door 9graden architectuur ontworpen supermarkt. Met een ruimtevormende zijgevel, de zichtbare ligging op de kruising van meerdere straten en de individuele geveltextuur toont het woon- winkelgebouw zich zelfverzekerd.

 

Gemengde functies

Op de begane grond bevinden zich vier winkels en op de 1e verdieping een aantal huisartspraktijken. Op de andere verdiepingen zijn 14 woningen van verschillend formaat gerealiseerd. De reclameborden van de winkels zijn in zachte metaalkleuren ontworpen en geven een rustig en uniform beeld aan de etalages die past bij de naastliggende supermarkt.

 

Status: Gerealiseerd, 2020
Locatie: Oldenburg-Kreyenbrück, DE
Vloeroppervlak: 3.900 m²
Fotografie: Meike Hansen, Hamburg

to top
Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van de website, gaat u er mee akkoord dat wij cookies opslaan. Lees meer.
Begrepen